Pedagoški kutak

Polazak u prvi razred osnovne škole veliki je trenutak u životu cijele obitelji, a osobito za dijete koje se prvi put susreće s novim pravilima ponašanja, novim licima, prostorom... Sve to predstavlja veliku promjenu te je na neki način, kažu stručnjaci, prvi veliki korak na putu ka zrelosti.
SPREMNOST ZA ŠKOLU složen je pojam koji čini kombinacija različitih osobina, sposobnosti, vještina, navika, znanja i motivacije. Ona je rezultat biološkog sazrijevanja, razvoja i učenja, a očituje se kao dostignutost određene razvojne razine koja je potrebna za novo učenje u školi.

Poštovani roditelji, s obzirom na nedavno obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka (28.01.) i Dan sigurnosti na internetu (07.02.) ovim putem apeliramo na Vas da razmislite prije nego što na društvenim mrežama i drugdje na internetu objavljujete osobne podatke ili fotografije sebe i svoje djece.

Iz priloga možete preuzeti informativnu brošuru koju je za Vas pripremila Agencija za zaštitu osobnih podataka i savjete za sigurno korištenje interneta koje je pripremio Centar za sigurniji internet te se na taj način uvjeriti u sve opasnosti koje internet može donijeti Vama i Vašoj djeci.

5 savjeta za sigurno korištenje interneta

Brošura privatnost djece

 

"Ispričaj mi priču!" - ispuniti ovaj zahtjev nije uvijek jednostavno...

Pričanjem priča možete svoje najdraže nježno otpratiti u san, a to je ujedno mudar i veseo način za prekratiti vrijeme čekanja, putovanja i slično. Ali, što kad zapnemo s inspiracijom?

Stranica 1 od 2