Događanja 2015./2016.

MaturantiZavršna svečanost djece Dječjeg vrtića „Pčelica“ Molve održana je u petak 03. lipnja 2016 god. u Domu kulture u Molvama.

Na svečan način oprostili smo se od 20 vrtićkih maturanata, djece koja će na jesen krenuti u prvi razred. Bogat i raznovrstan program upriličila su djeca mlađe i starije skupine sa svojim odgojiteljicama i učiteljica Mirjana voditeljica kraćeg programa engleskog jezika sa svojim vrtićkim polaznicima.

Vrtićki maturantima podijeljene su Diplome za uspješan završetak odgojno-obrazovnog programa i CD sa slikama na temu “Kako su prolazili vrtićki dani“.

Nakon svečanog programa zajedničko druženje nastavilo se u dječjem vrtiću. Našim maturantima želimo puno uspjeha u školi i da sa sobom iz vrtića ponesu lijepe uspomene.

DSC06510Djeca starije mješovite skupine „Leptirići“ bila su 27.05.2016. na cjelodnevnom izletu u Zagrebu. Posjetili su Tehnički muzej, gdje su upotpunila stečena znanja i spoznaje o prometu koji su ove pedagoške godineradili u projektu „Poštujte naše znakove“.

Djeca su mogla vidjeti kako su se razvijala i usavršavala prometna sredstva kroz povijest.

Drugi dio izleta bio je posjeta ZOO vrtu, gdje su djeca mogle vidjeti životinje dalekih krajeva o kojima smo učili u sklopu projekta „Škole za Afriku“.

DSC03499Već tradicionalno ekipa “Pčelica“ nastupila je na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Djeca iz osam okolnih vrtića natjecala su se u pojedinačnim disciplinama i malom nogometu. Naše su „Pčelice“ osvojile zavidne rezultate.

Karlo Kopričanec osvojio je zlato u skoku u dalj s mjesta, a Tin Popec srebro u trčanju na 50 m. Laura Lončar i Ivan Piskor zauzeli su treća mjesta u bacanju loptice u dalj.

Dječaci su u malom nogometu zauzeli drugo, a djevojčice treće mjesto. Naša je ekipa i izabrana za fair flay ekipu i tako zaslužila pehar.

Kroz igre, natjecanja i druženje djeca su doživjela radost koja proizlazi iz ostvarenih rezultata postignutih vlastitim trudom. Mališani su naučili poštivati pravila igre i toleranciju za druge natjecatelje.

DSC06460Akciju skupljanja starih baterija u organizaciji FRIŠ d.o.o Križevci u Dječjem vrtiću „Pčelica“ Molve priveli smo kraju.

U akciji je sudjelovalo 60-tak djece iz tri odgojne skupine.

Skupili smo oko 15 kg starih baterija na što smo jako ponosni.

Ovim projektom željeli smo ukazati djeci na važnost odvajanja pojedinih vrsta otpada, pogotovo baterija od komunalnog otpada, potaknuti ekološku osviještenost djece i roditelja, poticati na ekološko djelovanje s ciljem zaštite sredine u kojoj živimo i radimo.

Stranica 1 od 18