O vrtiću

Povijest predškolskog odgoja

Prema izdanoj knjizi svećenika Josipa Magjerca u Molvama, predškolski odgoj prvi put se spominje 1940. godine. Za župnikovanja Stjepana Kovačića bile su dovedene časne sestre iz Zagreba (s. Menodora Dremelj, s.m. Valerija Milički). Za njih je 1940. godine kupljena kuća trgovca Würzburgera i predana njima u vlasništvo. Uz ostale dužnosti one su preuzele i brigu oko molvarske djece prije polaska u pučku školu kada su roditelji bili zaposleni radovima u polju.
Prvi dječji vrtić u Molvama osnovan je 20. listopada 1970. godine, a djelovao je i radio u okviru Osnovne škole Molve. Bio je smješten u adaptiranoj zgradi zdravstvene stanice Molve. U to vrijeme rad u vrtiću bio je organiziran u jednoj mješovitoj skupini sa dvadesetoro djece, starosti od tri do šest godina. Kako se broj djece povećavao, tadašnji prostor nije zadovoljavao potrebne uvjete, tako da je dječji vrtić smješten 1988. godine u adaptirani prostor suterena stambene zgrade na Trgu kralja Tomislava 5. Vrtić radi u sklopu Osnovne škole Molve do 1991. kada je u Đurđevcu osnovana predškolska organizacija tadašnje Općine Đurđevac. Kako je zainteresiranost roditelja za smještaj djece u vrtić bila sve veća, počelo se razmišljati o izgradnji novog dječjeg vrtića.
Ta ideja je i realizirana osnivanjem Općine Molve. Općinsko vijeće Općine Molve donijelo je 30. 06. 1994. godine Odluku o osnivanju predškolske ustanove pod nazivom Dječji vrtić "Pčelica" Molve. 10. 08. 1996. godine bilo je svečano otvorenje novog vrtića, a 10.09.1996. vrtić je počeo s radom.
Programi
U dječjem vrtiću provodi se 10-satni primarni program njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi za djecu od navršene jedne godine života do polaska u školu. 

U mlađoj i starijoj vrtićkoj skupini provodi se program katoličkog vjerskog odgoja, u sklopu redovnog programa, a provodi ga odgojiteljica u vjeri Anđelka Kolar. Program je besplatan za roditelje.

Kraći program ranog učenja stranog jezika provodi profesorica Mirjana Kelemen, članica Udruge Bunte Welt. Provođenje kraćeg programa engleskog jezika financiraju roditelji, a radne bilježnice Općina Molve.

Naziv, adresa i sjedište vrtića:

Dječji vrtić "Pčelica" Molve,
Trg kralja Tomislava 10/a, Molve

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.