Događanja 2018/2019

Dana 6. prosinca pjesmom, plesom i recitacijama djece Dječjeg vrtića „Pčelica“ Molve upriličen je prigodan program Sv. Nikoli.

Općina Molve je i ove godine osigurala darove za svu djecu općine Molve od navršene jedne do šeste godine starosti.

Djeca su bila jako dobra i poslušna tako da je ove godine Sv. Nikola došao bez krampusa.

Svim roditeljima i posjetiteljima ponuđeni su božićni ukrasi koji su se prodavali u humanitarne svrhe.

U našem vrtiću već tradicionalno palimo svijeće na adventskom vijencu i na taj simboličan način ulazimo u vrijeme došašća i išćekivanje Božića.

U zajedništvu okupljeni oko adventskog vijenca molitvom i pjesmom radosna srca živimo Advent.

Prva adventska svijeća simbolizira nadu i išćekivanje.

U sklopu projekta "Održive misli"u petak, 30.11.2018. posjetili su nas glumci iz Gradskog kazališta Đurđevac te održali vrlo zanimljivo predstavu na temu održivog gospodarenja otpadom.  Prva je to u nizu od četiri predstave putem kojih će Gradsko kazalište Đurđevac najmlađim članovima našeg društva prenijeti spoznaje o važnosti razvrstavanja, recikliranja i kompostiranja otpada. Na ovaj način razvijamo i ekološku svijest djece od najranije dobi. Ovim putem zahvaljujemo glumcima na vrlo kreativnoj i poučnoj predstavi za djecu!

Nastavno na edukativnu prezentaciju korištenja autosjedalice policajka Ivanka ponovno nas je posjetila u vrtiću.

Ovaj put pročitala nam je svoju vlastitu slikovnicu „Neobična želja“ koja djecu na slikovit i primjeren način podsjeća na važnost korištenja pojasa za vezanje prilikom vožnje u autu kao i korištenja autosjedalice.

Djed Božićnjak nije koristio pojas i svi su mu pokloni rasuli po nebu. Da nije bilo mudrih sobova djeca bi ostala bez poklona.

Svoju vreću s poklonima i sebe pričvrstio je pojasom i tako je sretno stigao do svakog djeteta. Nakon čitanja priče djeca su se kreativno izražavala izrađujući božićne čestitke što je također osmislila policajka Ivanka.

Stranica 1 od 6