Događanja 2018/2019

Djeca mlađe i starije vrtićke skupine obilježavajući Valentinovo upoznala su lik i legendu o sv. Valentinu. Različitim didaktičkim igrama i likovnim izričajem obilježili smo ovaj djeci drag dan, a kraju aktivnosti djeca su se međusobno darivala izrađenim srcima.

Sve odgojno obrazovne skupine kroz razne su aktivnosti učile o očuvanju zdravlja izbjegavajući opasne situacije koje mogu dovesti do zdravstvenih problema ili ozljeda sebe i drugih.

Mlađe odgojno obrazovne skupine kroz simboličke igre u kutiću liječnika usvajale su osnovne pojmove vezane uz zdravlje te uz savladavanje straha od inekcija i liječnika.

Djeca mlađe odgojne skupine „Bubamare“ ovog su tjedna uživala u zimskim aktivnostima. Djeca su tako izrezivala i temperama bojala zimsku odjeću, obavljala razne zanimljive eksperimente mješanjem boja, soli i vode te su izradili lutku od leda, ali i kistove od leda u raznim bojama. Također, djeca su se bavila istraživanjem ptica: njihovog perja, staništa i načina života tijekom zime. Djeca su izradila kućice za ptice te  su uživala u raznim didaktičkim igrama koje su im pripremile njihove odgojiteljice na ovu temu.

Djeca starije odgojne skupine prošlog su tjedna stjecala iskustva i spoznaje o pticama, njihovom staništu, načinu života te su razvijala empatiju i pozitivne stavove prema okolini, a posebno prema životu ptica tijekom zime.

Kroz aktivnosti, dramatizacije, recitacije i igre djeca su potaknuta na razmišljanje koje im je dalo dodatnu inspiraciju da pticama stanaricama sagrade kućice i oboje ih te da u njih stave hranu i vodu kako bi lakše preživjele zimu.

Stranica 1 od 8