Događanja 2017/2018

Djeca mlađe i starije mješovite skupine, naše bubamare i leptirići ovih dana uživaju u ljetnim aktivnostima pa su tako s velikim zanimanjem istraživali i izrađivali biljke i životinje koje stanuju na morskom dnu. Također, zasladili su se lubenicama koje su im poslužile kao fino osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima.

Nakon cjelogodišnjeg sudjelovanja u projektu "Say hello to the world" u suradnji s partnerskim vrtićom iz mjesta Hrastnik u Sloveniji, Dječji vrtić "Pčelica" Molve dobio je certifikat tolerantnog vrtića.

Nakon odrađenih ukupno pet javljanja i predstavljanja sebe, svojih odgojnih skupina, svojeg vrtića, svojeg mjesta i svoje domovine, djeca starije odgojne skupine "Leptirići" bolje su upoznala vlastito životno okruženje i Republiku Hrvatsku, ali i skupinu "Miške" iz Dječjeg vrtića Hrastnik iz Slovenije, njihov dječji vrtić, njihove obitelji, mjesto Hrastnik i cijelu Sloveniju.

Mlađa odgojna skupina „Bubamare“ prigodnom se priredbom oprostila od svojih odgojiteljica jer će na jesen krenuti u stariju vrtićku skupinu

gdje ih čekaju nove tete i prijatelji.

Kroz niz pjesmica i recitacija pokazali su svojim roditeljima i gostima što su sve naučili u vrtiću.

Odgojiteljice su prezentirale projekt koji su radili ove pedagoške godine. Uslijedilo je zajedničko druženje i razmjena dojmova.

Ove pedagoške godina male „Bubamare“ uspješno su provele projekt „Priče, bajke, slikovnice“.

Cilj projekta bio je bogaćenje dječjeg iskustva o svijetu koji ih okružuje kroz bajke, priče i slikovnice raznih sadržaja, te razvijanje govornog izražavanja.

Razvijala se verbalna i neverbalna komunikacija, slijedio govorni model,usvajala vještina slušanja, otkrivanja i zaključivanja.

Skupini u goste došla je Kodina baka koja im je na svoj način čitala i prezentirala jednu priču.

Stranica 1 od 13